Finalment, les rodalies, l'ave i tota la pesca

Han hagut de passar llargues setmanes.
Unes setmanes que ens ha agafat per ser més del 'cuento'...

Sense voler ser repetitiu amb tot el que es diu, no vull deixar de donar la meva opinió i queixa sobre el tema. Ja sabeu que no sortiré a defensar ningú, però no m'agrada que els principals culpables semblin els qui potser no són els més principals.

Al meu entendre, el problema actual és doble:

- L'estat de les infraestructures ferroviàries (que no és actual)
- La crisi dels esvorancs de l'AVE amb la seva mala gestió (totalment actual).

Òbviament el segon no es dóna sense el primer. I el segon es dóna en un moment en que s'intenta solucionar el primer, la falta de control i posteriorment la mala gestió d'aquesta crisi és òbvia, com ho és el deure de dimitir de la Ministra Álvarez.

Crec però, molt més greu el primer problema i serà en el que em centraré:

L'estat de les infraestructures ferroviàries.
I dic ferroviàries perquè no sóc partidari que les infraestructures viaries tinguin dèficit i sobre ports i aeroports no m'hi fico per ignorància completa.

És indecent, inconcebible, inimaginable, impermissible, indignant (i molts més in..s) l'estat en que ens trobem ara. Això no pot ser. Causes estan clares:
  1. poca inversió en infraestructures
  2. mala aplicació de la poca inversió.
Sobre la primera causa obre la qüestió de les responsabilitats, els culpables i sobre qui hem de "cagar-nos" més. Si admetem que aquest és un problema històric, hem de mirar la història. La falta d'inversió es dóna de segur en un govern de la generalitat de CiU i central de Felipe González i J.María Aznar (PSOE i PP) la exagerada centralitat dels quals ja coneixem. Des de la generalitat, el que s'aconsegueix és la poca inversió reconeguda pels mateixos CiU sense evitar un creixent "odi" a "los catalanes" fent que tot i emportar-nos ben poca cosa, a Espanya es respiri que Catalunya s'emporta els seus diners. L'actitud de CiU queda ben allunyada de la culpabilitat. La del PP segueix en la seva línia de sempre. El PSOE es disculpa intentant salvar els mobles i el PSC no crida prou dins de casa seva.

De la segona causa, només cal mirar dades. De la inversió prevista, el percentatge d'execució és dels més baixos de l'estat. Mai s'ha invertit en rodalies. Mai l'aposta per la mobilitat ha estat enfocada cap al transport públic, és el que tenen les dretes.

Ho deixo aquí.

Informar que s'ha fet un manifest ciutadà: www.catalaemprenyat.cat
Llegeixin el manifest i inscriguin-s'hi només si hi estan d'acord!

4 comentaris:

Com sabeu vosaltres ha dit...

Està quedant clar que PP i PSOE són la mateixa merda i que ha faltat dir prou des d'aquí.

Espero i desitjo que ara que molts dels afectats són els catalaníssims ciutadans de les rodalies barcelonines el PSOE perdi molts vots.

Però només veient la rebuda que va tenir en ZP a Bellvitge amb la xusma local adorant-lo l'esperança és zero.

joan ha dit...

No se si no m'he explicat gaire o és que cadascú llegeix a la seva manera...

Però el que vinc a dir és bastant contradictori amb el que diu vostè. Si s'hi fixa en cap moment equiparo la gravetat dels errors de Zapatero i d'Aznar.

I precisament el que defenso en aquest text que haurien de patir una devallada de vots són el PP i CiU.

I vigili a qui li diu xusma, Pebràs... són catalaníssims (sense cursiva) i pateixen molt més que nosaltres les conseqüències, tenen molta més memòria i contribueixen al país molt més que nosaltres.

Hauríem de deixar enrere conceptes com "xusma", "xarnego"... no ajuden gens.

Com sabeu vosaltres ha dit...

Sr Pistraus, és apassionant discutir amb vostè.

Com sabeu vosaltres ha dit...

S'ha fixat que sempre que treu temes polítics acabem quedant-nos (gairebé) sols?

(PDd: visualitzi les hores dels comentaris!!)

Ambsensemés gent per discutir.