Octubre

Frase del mes: "Reforma fiscal"

Com sabeu el govern de Zapatero planeja fer una reforma fiscal temporal. Sembla que el PNB li permetrà fer-la així que podem donar-la per feta. Aquesta reforma ha despertat veus en contra de tots costats. Com si no sentís les esquerres, el PSOE ha arrencat amb el discurset "apujar els impostos és d'esquerres". Estem amb el de sempre, això és mentida.

Primer, el PSOE ha baixat molts cops els impostos de la ma de CiU. És més, ha abaixat i eliminat trams d'IRPF, és a dir, als més rics.

Segon, la frase no és vertadera. Si les esquerres sí que demanen pujar els impostos, hi ha moltes maneres de pujar els impostos i encara més de gastar la recaptació d'aquests. Encara més, apujar impostos indirectes (IVA i IVA reduit) no és una mesura massa d'esquerres i fer una reforma fiscal temporal per a reduir el deute públic tampoc.

Fa molt poc es va desestimar una proposta d'IU-ICV per a tractar fiscalment com els toca als esportistes d'èlit, per exemple. A Espanya s'ha de fer una reforma fiscal, però no s'ha de fer ni temporal ni s'ha de quedar en una simple modificació de percentatges. Ara per ara, els més rics tenen maneres legals d'evadir impostos cobrant dietes exorbitants, per exemple.

Hem de canviar i molt i cap a l'esquerra de veritat.


Cançó del mes: Pretending - the Seihos

Recentment vaig coincidir amb the Seihos a l'inVictro (MMVV). Els conec de fa temps, en Guillem (cantant) i l'Adrià (pianista) havien tocat a Se Atormenta Una Vecina i els he anat seguint intermitentment.

Finalment, a l'inVictro van tenir un escenari com la seva música mereix i és que va sonar molt bé. Allà hi vaig comprar el seu CD que han autoeditat. Des d'aleshores que el sento de tant en tant, m'encanten. The Seihos fan una música entre els Beach Boys, els Beatles i un rock americà molt curiosa. Amb una cançó no en tindreu prou per fer-vos-en una idea, escolteu-los al myspace.

Concretament, Pretending, és una de les cançons que m'agraden més del disc, més pop que la resta, és la que més m'escolto.

Recomanació del mes: Los Colonos de Catan

Per qui no el conegui, vull compartir amb vosaltres aquesta nova addicció. Los Colonos és un gran joc que està entre el monopoli, el risk i l'age of empires. Matèries primes, comerç, poblats, camins, arees productives... Tot i que l'atzar hi té a veure, los Colonos el guanya qui sàpiga llegir millor un taulell (diferent cada partida). S'ha de provar, per alguna cosa és un clàssic.

3 comentaris:

proudemax ha dit...

oh el Colonos... no em diràs que hi heu tornat a jugar!?

joan ha dit...

absolutament tot l'estiu

proudemax ha dit...

cabrons