Carta a ERC i els seus entorns

Ha durat poc. Han durat ben poc.

La vena egoista, aquestes prioritats tan estranyes que mai he entès, han acabat ressorgint a la superfície: ERC es planteja de deixar el tripartit.

Deliris de grandesa.
Qui pot ser tan agosarat de pensar que un partit d'esquerres i independentista pot ser tan gran com pensaven que serien? Realment, ERC creia que tots aquests vots eren seus? No se'ls va acudir en cap moment que el guru Carod amb aires de neo-Companys tenia més magnetisme que un yupi-guaperes que en res recorda a Pujol?

Estimats Republicans, ja sabeu què recollíeu, votants Convergents anti-Populars. Què n'espereu d'uns votants que (de ser cert que sou d'esquerres) només tenen en comú el nacionalisme català? La política no és una religió i els votants no us seguiran per on no volen.

Gent que senzillament volia un Bloc Nacionalista, i molts van tornar a caure en el parany del paperet que us surt millor, deixar-vos desitjar per dretes i esquerres.

Tard o d'hora haureu de triar definitivament, sembla que s'apropa el moment, i conseqüentment, perdre votants. És el problema de representar una ideologia minoritària (potser ho havíeu oblidat?), s'han de tenir prioritats ja que no podràs governar sol.

Quina prioritat teniu? Ho direu finalment? No, esclar que no, però ens ho fareu entendre encara que no vulgueu, deixareu el tripartit?

El que més em sorprèn és que gent tan intel·ligent com hi ha dins el partit és que no hagin fet l'anàlisi complet. Què passa amb els que no us han deixat de votar? Hi ha qui no ho deixaria de fer mai, no, per religiosa militància com tots els partits tenen. Però quin electorat crèieu que us va votar quan en Maragall? Religiosos militants, votants de CiU emPPipats... i gent partidària del tripartit. Gent amb una fè de ferro (també) que confiava (ja que ningú de les vostres files ho va fer pensar mai) que el vostre primer nom, "Esquerra", decantaria la balança com va fer, al meu entendre, encertadament.

Gent que us deixaran de votar, com ho han fet els emPPipats, quan us decanteu per pactar amb les dretes, els que volen concertar l'educació, la salut, els serveis socials... Tot i que llavors no tindreu ni uns ni altres, almenys fins que durant un temps confirmeu la vostra "indecisa" trajectòria.

Hem tingut unes Municipals amb una gran abstenció. Surten veus dient "la força més votada ha de guanyar": convergents (votants o no) ressentits. Estic al·lucinant com pot existir un (i tants!!) polític que es permeti qüestionar tant el sistema democràtic, que si segona volta... Descaradament, es proposa destrossar els partits minoritaris (i tant importants) del mapa. Tot això, senyors d'ERC, és culpa en gran part seva.

"Hi ha desengany", "la gent se sent estafada"... Frases que s'estan sentint (massa, la veritat, és molt fàcil dir que la gent sent el que sent tu com a polític perdedor) des de CiU, en referència a aquests emPPipats. Hi ha desengany perquè els votants d'ERC mai han sabut amb qui pactaria el partit que estaven votant cegament. Uns estan contents i altres pensaven que votaven un Bloc Nacionalista.

Senyors, són lliures d'intentar arreplegar vots dels que volen tripartit i els que volen Bloc. Però això és jugar amb dues novies... Això és enganyar, legítimament, esclar, tot i que per legítim no deixa de ser enganyar.

Vostès mateixos si volen recuperar (si es possible) la nòvia nacionalista-carca i deixar enrere la progressista. Ni que haguéssim pactat la retallada els progressistes tu!

Estarem atents aviam si finalment es defineixen i confirmen o retiren les seves prioritats.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

d'entrada unes gràcies gracioses a vostè per haver accedit al blog d'en jacques tati.

després: com m'agradaria anar al show verdetià de la Guàrdia.
Enyoro aquella vila i la seva gent, des de fa 10 anys,i els voldria veure junts en senyalat dia.estaré al Priorat, ho tenia programat fa temps.

entrem en matèria ERC:

la baixada d'icv i erc ha comportat que el serrell d'en Portabella tingui menys vots que les metxes mayolenques...i estar per sota d'icv significa un pal molt gran per el republicà. GELÓS!

I ARA FAN GATZARA...I VOLEN TENIR LA CIUTAT AMB L'AI AL COR DURANT QUINZE DIES, PER FER-SE ELS PROTAGONISTES, COM SEMPRE.

Són com són.

salutacions intepestives.

àngel

Anònim ha dit...

Sr. Pistraus: sóc dona i m'anomenen Toni.

El felicito per l'exposició tan clara que ens ha ofert sobre el tema "ERC" a la Gran Ciutat. També per la resposta que ha emès al blog de l'escriptor premianenc. Tanmateix, em fa molt feliç saber que hi ha joves interessats per la política, i sobretot, que no es deixen endur per la demagògia. Servidora també opina que no tots els polítics són iguals i que tan de bo cobressin tant com a l'empresa privada perquè així molts podrien compaginar ambdúes feines, o posposar-ne una.

Tot esperant poder tornar a gaudir d'algun dels seus concerts ben aviat, em despedeixo de vostè cordial i amablement i el convido a visitar el sector jovenil de Premià de Mar (Baix Maresme).

P.D. Visca les figueres d'un poble molt petit del Baix Empordà!

Anònim ha dit...

quan la nostra iniciativa,
partit petit que fa via,
tingui a bon seny fer pedrera,
vingui aviat en Joan Herrera,
canvis i exits tindrà,
i la nostra coalició ho viurà.

(rondalla per canviar de "lider") amb tot el respecte a Joan Saura, tot i esperant que el noi Herrera prengui la bandera del nostre espai polític complex i necessari.
Amen.

Anònim ha dit...

ERC és/som el partit de la llibertat catalana i no ens deixarem vendre per un plat de llenties socialistes i espanyolistes com fan els traidors apoltronats de la iniciativa pilota que vol desfer la marxa per la llibertat.
visca ERC!
VISCA CATALUNYA LLIURE!

joan ha dit...

ser traïdor és fer que els que t'han votat se sentin traïts. ICV mai ha deixat de dir que aposta per un govern d'esquerres, mai ha fet entendre als seus votants una cosa que no ha fet.

M'agradaria que respongués a tot el que he exposat al post, a banda d'atacar (cosa que pot fer en aquest blog tranquilament).

Ara replico sense utilitzar més que la lògica matemàtica.
Què fà que ERC no s'hagi "vendut per un plat de llenties socialistes i espanyolistes" durant aquest govern i mig de la generalitat de Catalunya? O és, vostè, dels que s'ha sentit "traït" per els seus dirigents?

M'explica si us plau, si creu que ERC s'ha venut als espanyolistes o que ha traït als seus votants i simpatitzants?

I finalment, l'insto a que m'expliqui perquè ERC va votar a favor de l'Ordenança pel Civisme i que ho faci encaixar amb això de "el partit de la llibertat catalana".

Potser és que per llibertat catalana només interpreten independència?

Què va abans, el poble o la població?

Anònim ha dit...

Miau

Anònim ha dit...

ERC us està fent una exhibició per tota regla amb la seva bona idea del portabella de dir prou als dictats del molt espanyolista psoe-psc i de la sucursal del llamazares españolista que és la botigueta de la mayol

Anònim ha dit...

ja no em contestes oi? tens por d'ERC! QUINA LLIÇÓ US HEM DONAT.

joan ha dit...

la veritat, estava esperant un comentari llarg, ben argumentat, responent un per un tots els arguments que he dit en la carta.

Segueixo preguntant, a més, si pel fet que parles dels "dictats del molt espanyolista psoe-psc" creus que ERC al govern sou també uns venguts i que t'has sentit "traït" pel teu partit pel fet de pactar amb els "espanyolistes".

No entenc aquesta doble argumentació que justifica a bacelona dir que PSC i ICV són uns espanyolistes i al govern de la generalitat (on hi ha molt més pols Catalunya-Espanya) no.

Seriosament, crec que responc sempre (o rebato com puc) les seves afirmacions sense que mai respongui ni refusi cap pregunta ni argument.

Gràcies però per intervenir, no vull que això només sigui, ni molt menys, un blog (potser els agrada més bloc? potser fai l'enquesta algun dia) partidista.

Anònim ha dit...

Senyor Pistraus,vostè és un home molt educat a l'hora de fer les seves reflexions. És un exemple a seguir. Jo també m'apunto a la idea de fer un blog no partidista, però no dubti que seguiré "al tantu" de tot el què vostè vulgui dir-nos.