Novembre

Frase del mes: "El país que somies està a l'esquerra"

I ha arribat novembre i amb ell la precampanya i la campanya electoral. Uff! diuen alguns. Trobo que és normal que a la gent li faci mandra la pre-campanya i la campanya electoral. Trobo que és normal perquè a ningú li agrada viure dia rere dia desqualificacions, rèpliques, contrarèpliques i debats absurds.

Com a ciutadà molt vinculat a la política i per tant, no observador objectiu, crec que les campanyes han deixat de ser ideològiques fa molt de temps. Les propostes es fan, hi són, hi ha els programes i cadascú d'una manera o altre ha ensenyat les seves cartes. Però ja fa temps que s'ha mercantilitzat la campanya electoral com una campanya publicitària més. Vota'm a mi, compra el meu producte i seràs més feliç.

Em sap greu, em fa ràbia i em rebel·la que apelant a l'ilusió, utilitzant campanyes empàtiques i no ideològiques es pugui guanyar les el·leccions. Per això crec que la campanya de Joves d'Esquerra Verda (JEV), les joventuts d'ICV, aquest any és prou bona, m'agrada. Ja és hora que algú digui que fer vies i fer carreteres no és el mateix, que el model educatiu català es pot basar amb el concert o amb la escola pública laica i de qualitat, que el model energètic català pot avançar de moltes maneres així com, sobretot, la sortida de la crisi és molt diferent des de l'esquerra que des de la dreta. I això és el que fan els 4 cartells de pre-campanya, aquí al blog només n'he posat 2 podreu veure la resta de cartells i el resum de les propostes de JEV i d'ICV-EUiA a www.elpaisquesomies.cat

Cançó del mes: Protagonistes - Pau Vallvé (2010)

La primera cançó del l'últim disc d'en Pau que porta per títol 2010, "en honor a aquest any de canvis en la meva vida. Canvis importants de xip, de maneres de treballar, de projectes, canvis tan en morts com en amors, canvi de pis, de discogràfica, de mànagers i canvis en la manera de prendre'm les coses." com diu ell. El disc sortirà el proper dimarts 9 de novembre les botigues i el 15 a Spotify i iTunes però des de fa uns dies que a la seva nova web (estrenada per l'ocasió) està penjat el videoclip d'aquesta cançó i un link on descarregar-se-la gratuïtament. També tenim ja un vídeo amb un avançament del disc. La cançó d'aquest mes, Protagonistes, i el videoclip (al que també hi surto) em semblen preciosos, a veure què us sembla a vosaltres:




Recomanació del mes: The extraordinary ordinary life of José González

Aquest és un documental sobre José González, un cantautor nòrdic amb arrels llatines molt recomanable als qui encara no els coneixeu. En el marc del Festival In-Edit, un festival sobre documentals musicals que s'esta fent a Barcelona, es projectarà els següents dies:
Divendres 29 Oct. - 22:00h Aribau Club 1
Divendres 5 Nov. - 20:15h Aribau Multisalas
Dissabte 6 Nov. - 16:00h Aribau Club 1