Agost

Frase del mes: "Las elecciones generales se celebraran el próximo dia 20 de Noviembre" José Luís Rodriguez Zapatero

Uns dies després que el CIS deixés entreveure un cert #efectoRubalcaba que ràpidament la xarxa va entomar per engrandir, ridiculitzar o menysprear en funció de la sensibilitat de cadascú; el president del govern ens ha confirmat que les eleccions generals seran avançades a la tardor d'aquest mateix any.

Així que tornin a engegar les maquines els partits i tornin a armar-se de paciència la ciutadania que venen altre cop eleccions. Una data que crec que almenys als partits els agafa amb els pixats al ventre. Les eleccions es convoquen amb un PSC i una ERC pendents d'un congrés que els doni una nova direcció, una nova cara i un full de ruta per refundar-se. Potser exagero, no se si tenen previst fer un rentat de cara i prou però en fi, desconec el seu funcionament, la naturalesa de les seves bases i del seu electorat així que només em remeto a desitjar que resulti tant d'esquerres com els sigui possible.

La dreta crec que els agafen preparats i armats de forces. A curt i a llarg termini, la dreta està en un bon moment. La onada neoliberal que està tenyint Europa de blau els últims anys se suma als bons resultats de les últimes eleccions per part del PP i CiU. Pel que fa a ICV, IU, Compromís i la recén creada EQUO la data de les eleccions arriba en ple debat sobre la complicada unitat de les esquerres en un moment polític complicat per anar cadascú a la seva. Podeu dir-hi la vostra a l'enquesta del mes!

En fi, molt en la línia de #nolesvotes, diré que en el fons ZP en la política econòmica i fiscal de l'estat ha fet si fa no fa el mateix que hauria fet Rajoy així que només espero que hi hagi un avís important i espero que constructiu i útil. Un avís important hauria de transformar-se en un revés als grans: PP, PSOE, CiU i PNV i quan dic que aquest revés ha de ser constructiu i útil em refereixo a que el revés no sigui abstenció o vots blancs i nuls.

Cançó del mes: Hearts a mess - Gotye (Like drawing blood)

Una cançó descoberta recentment en una curiosa pel·lícula, només sentir-la un cop em va cridar l'atenció i amb poc temps ha arribat a agradar-me molt i molt. El videoclip no m'apassiona per això comparteixo amb vosaltres la portada del disc, una portada molt literal si tenim en compte el nom del disc.

Si la voleu sentir a l'Spotify aquí teniu el seu link o bé podeu subscriure-us a la llista de cançons del mes del walden III.


Recomanació del mes: Españistán

Aleix Saló és un dibuixant de còmic català de 28 anys que ha triomfat. Així de clar. La majoria sabem qui és perquè hem vist, revisitat i compartit vàries vegades el que va ser pensat com un video complement-promoció del seu llibre amb el mateix nom que el vídeo: Españistán. Aquí teniu per qui encara no l'hagi vist (però on viviu!?)Però un cop vist el vídeo, pel qual va rebre algunes crítiques que va respondre magistralment, us convido a visitar el seu blog on hi penja les seves tires còmiques, a mi m'encanten. 

Ara ja sabeu si sou dels que us voleu comprar el llibre. Per fotuts que estiguem, per molt que les perspectives siguin encara pitjors. Per molt que la nostra generació ja no siguem aquella que explicarà "la guerra civil" sinó "com era aquella època amb escoles, hospitals i pensions públiques"...

...que l'humor no falti. Mai.