Se m'escapa el nitbús, merda.



Se m'escapa el nitbús, merda. Agafo un taxi perquè fot un fred del cagar.

Conec l'Eduardo, el taxista colombià que em porta, m'explica com veu ell que la immigració sigui un dels eixos de campanya i quins estereotips se'ls assignen: són delinqüents, no s'integren i no cotitzen. Ells, m'explica, són els més treballadors, els que s'emporten les feines que els 'autòctons' no volem i que si no cotitzen és per culpa del jefe "autòcton". I a sobre no els deixem votar.

Després em pregunta perquè no s'ha pensat ja un model econòmic diferent que no caigui cíclicament en crisi. Li dic que la proposta hi és però que la premsa no està per aquestes mogudes, que hi ha un partit que la fa i que també proposa que els immigrants tinguin dret a vot, que lluita contra missatges xenòfobs i irresponsables. Em pregunta el nom d'aquest partit. Li dic, Iniciativa per Catalunya Verds. Ens acomiadem fins una altra, em desitja sort i a veure si algun dia aconseguim que el deixin votar. Tant de bo.

Arribo a casa i ho escric. Són les 3:17h i un cop plasmat aquí ja estic més tranquil, volia compartir-ho.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Doncs sent colombià, si té 5 anys de residència, com a mínim podrà votar a les properes municipals (sempre i quan s'inscrigui al cens abans del dia 25).