Barcelona pot decidir per tot Catalunya?

enquesta d'avui al periódico
Últimament he estat parlant amb molts independentistes d'esquerres que dubten. L'aparició de Laporta i la indefinició de Portabella davant el possible pacte amb Trias no ho posa gens fàcil per tot aquest col·lectiu gens minoritari.

Però podria ser pitjor, si el 22 de maig tinguéssim eleccions generals o eleccions al parlament de la generalitat tindrien un seriós problema. 

Jo crec que no han d'estar preocupats en absolut de cara al 22 de maig, i és que la independència de Catalunya no és una cosa que s'hagi ni tan sols de discutir en l'ajuntament de la població on hi viuen una cinquena part de tots els habitants del país, per molt capital que sigui. Per tant, la meva resposta al títol de l'article és: clarament no.

Amb això no vull dir que no hem de tenir en compte aquest factor a l'hora de votar el 22 de maig. El que a nivell de ciutat és importantíssim per tots aquells que volem redibuixar la nostra relació amb l'estat espanyol és que la llista a la qual votem tingui sensibilitat per el tema i no tingui condicionants a l'hora de reclamar competències i/o inversions per part tant de la generalitat com de l'estat. I aquests, no seran ni socialistes, ni populars ni convergents, a ningú se li escapa el perquè.

Així que jo crec que tots els i les independentistes d'esquerres que dubteu perquè no voleu fer regidor a Laporta ni us voleu arriscar a fer indirectament Trias alcalde, crec que teniu una opció ben clara, la de ICV-EUiA.

A Barcelona masses vegades es vota no només en clau local i crec que això és un error. El 22 de Maig configurarem el nou ajuntament de Barcelona, si en el sí d'aquest no hi haurà el debat nacional sobre la independència, perquè un votant d'esquerres s'hauria d'arriscar a fer Trias alcalde? Perquè un votant d'esquerres hauria de fer Laporta regidor?

Ningú m'ha donat la resposta encara.

4 comentaris:

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

Veig que comparteixes una fixació amb l'Alberto Fernandez-Diaz. A tots dos us treu la son el Joan Laporta.
Ha de liderar una capital els processos que es produeixen en el seu país? evidentment que sí.
Permet la llei de consultes de Catalunya iniciar el procés per a un referèndum des de Barcelona? també.

G.Ribé ha dit...

Estic d'acord amb l'article, de fet votare ICV, per no fer al tries alcalde, pero a les generals tornarem amb ERC.

PD: una mica de definicio d'ICV amb el tema independència estaria bé, que amb aquesta espanya és impossible el federalisme.

PD2: es pot fer alguna cosa des de l'ajuntament per retirar totes les subvencions a l'església? (i tant a la església com a les mesquites i altres: NI UN DURO).

Anònim ha dit...

home, aixo de que el federalisme sigui impossible... no dic que no però jo crec que la independència també ho és i bé que tothom segueix defensant-la.

Jordi ha dit...

potser la CUP?