El 'teu' conte

Ara en serio, no has volgut mai que algun conte sigui pensat exclusivament per a tu? Tants contes com hi ha, cony, no costaria res que algun fos dedicat a la teva persona. Un conte en el que no necessàriament el personatge fóssis tu ni que al ser escrit tan sols passessis pel cap de l'escriptor, però que al llegir-lo et quedés clar que 'coi, aquest conte és meu, l'han fet per a mi'.

Pot ser.

Tampoc estem parlant d'una edició exclusiva, única, no cal demanar que algú dediqui el temps per escriure un conte si total no hi ha d'haver més que una còpia. Imagina't que es perd abans que el llegeixis.. Osti, i si algú l'ha fet i es va perdre? o millor, encara no t'ha arrribat a les mans però ronda per allà fora esperant caure a les teves mans un sant jordi com un altre o en un bookcrossing... O en un misteriós sobre que t'arribi un dia a casa.

I si hi ha algú que sap perfectament, per casualitat o coneixença, quin conte necessites llegir i en aquests moments l'està escribint? O algú l'ha llegit i sap que és per a tu i algun dia d'aquests quan us creueu pel carrer te'l recomanarà. Si us creueu, clar.

O està amagat en un exemplar manuscrit en la biblioteca remota d'una ciutat perduda. I si està escrit en una llengua morta que ningú pot traduir? Tranquilament és dins d'un recull de contes del famós escriptor que sempre llegeix la teva parella i mai fas el pas de provar. I si cadascú tingués un conte? a l'estil mitja taronja. No parlem d'un conte preferit, tinguem-ho clar, parlem del teu conte. Però llavors un mateix conte pot ser la mitja taronja de dos lectors? Ei, i havent-hi tants contes com hi ha hagut... hi ha contes de ningú? Que fins al moment no ha nascut l'individu al que correspon? Naixerà?

És més, potser aquest és el conte d'algú i només espera a ser llegit finalment. O potser és d'algú ja mort i no es creuaran mai. I tu, vius tranquil pensant que potser no et creuaràs mai amb el teu conte? O és que ets dels afortunats i privilegiats que heu trobat el vostre... Quanta gent mai trobarà el seu? Quants contes no seran trobats?

Em sembla profundament injust.