Parlem dels correbous?

En una votació que la premsa qualifica d'històrica, avui al parlament de Catalunya s'ha aprovat per majoria absoluta l'abolició de les curses de braus ('corridas de toros') al nostre país a partir de l'1 de gener del 2012. ICV i ERC han votat en bloc a favor, el PP i Ciutadans en contra i el PSC i CiU ja havien anunciat que donarien llibertat de vot. Votacions finals:
A favor: 68 - 32 de CiU, 3 del PSC, 21 d'ERC i 12 d'ICV
En contra: 55 - 7  de CiU, 31 del PSC, 14 del PP i 3 de Ciutadans
Abtencions: 9 - 6 de CiU i 3 del PSC

D'entrada, vull felicitar la plataforma PROU! que van ser els impulsors de la ILP (iniciativa legislativa popular) a la que més de 180.000 ciutadans vam donar el nostre suport. Han aconseguit una cosa que molts estaran d'acord amb mi que és molt, molt difícil; fixar un debat polític i públic sobre la taula. I a sobre tot ha acabat bé, al meu parer, hem prohibit una tortura que de ser feta a un gos, a un gat o a un altre animal estaria totalment prohibit en aquest país. Crec que tots els arguments a favor de la prohibició estan dits i no m'allargaré criticant als qui han votat en contra, entre ells el president de la Generalitat, José Montilla ni tampoc respondré l'argument absurd de llibertat que el mateix president ha donat.

Durant el debat, el PP i ciutadans han insistit en dir que el que es feia era confrontar la cultura catalana i l'espanyola. La resta de partits s'han afanyat a rebutjar-ho, i es que el debat obert per PROU es basa amb argumentacions ètiques. Jo confio en que la totalitat dels diputats d'ICV no ha votat a favor de la prohibició per el caràcter fortament espanyolista que erròniament se li ha donat a les curses de braus, sinó que ho han fet per aquests motius ètics. No posaria, però, la mà al foc per les motivacions dels diputats de CiU i ERC per votar a favor de l'abolició, no tinc clar els seus motius. Benvinguts siguin en aquesta votació, esclar.

Però no ens hem d'aturar amb la prohibició de les curses de braus. Hem de seguir perseguint les tortures als animals, portin la "bandera" que portin. En aquest aspecte, els correbous són, clarament, un altre 'espectacle' a prohibir i en aquesta línia, degut a la seva presumpta catalanitat m'agradarà veure si ERC i CiU s'hi afegeixen igualment per raons ètiques. La coherència, últimament, va molt buscada al parlament.