Novembre

Frase del mes: El referéndum en Grecia es "una mala decisión"

Alfredo Pérez Rubalcaba, candidat del PSOE a les generals, no ha tardat en opinar sobre la proposta de Papandreu de fer un referèndum sobre el rescat per part de la unió europea i les seves dures condicions. Avui qui també ha respost a la proposta de referèndum han estat membres del mateix govern de Papandreu demanant la seva dimissió i la borsa. Les dues cares d'aquest gran eufemisme que és "els mercats" darrere del qual només hi ha especuladors que vetllen només pels seus diners.

Tothom té el seu dret en preocupar-se només per les seves coses, el que no pot ser és que aquest conjunt de interessos individuals i lucratius governin el món. Els mercats no han callat quan la democràcia pot imposar-se a la mercadocràcia, nosaltres tampoc podem fer-ho quan la mercadocràcia s'imposa a la democràcia i trobo que d'aquí dinou dies serà una bona oportunitat per no callar sense que vulgui dir que sigui suficient, ni molt menys.

Sobre el rescat de Grècia m'agradaria compartir un vídeo contundent de Daniel Cohn-Bendit, eurodiputat del grup Verd Europeu. Apassionat i indignat davant la hipocresia del que fa la UE amb Grècia, lucrar-se.


Cançó del mes: Tots els colors - Maria Coma (Magnòlia)

Era d'esperar, no hauria de ser cap sorpresa per a ningú que la cançó del mes sigui el single del nou disc de la Maria Coma, l'esplèndid Magnòlia que acaba de sortir. Qui vulgui sentir alguna cançó més al bandcamp hi trobareu 4 cançons més. Un disc senzillament imprescindible.

 
Recomanació del mes: Hay alternativas

Fent la recomanació d'aquest llibre vull fer-vos una doble recomanació. D'una banda el llibre (de descàrrega gratuïta) escrit per Vicenç Navarro, Juan Torres i Alberto Garzón amb pròleg de Noam Chomsky. L'economia que no expliquen a les tertúlies ni "els experts" que sempre s'entrevisten a les teles i ràdios d'aquests mitjans tan plurals que tenim.

D'altra banda vull recomanar-vos un dels autors: Alberto Garzón i el seu blog Pijus economicus. La gran i grata sorpresa ha estat veure com des d'ATTAC-España ha fet el salt i és candidat per IU a Màlaga. I ja que estem de vídeos, us deixo amb un youtube d'un dels dies en que Alberto Garzón va anar al 59" de TV, un dels pocs programes on encara se senten veus de l'esquerra alternativa com ell o la Gemma Galdón. En sap molt i no li costa dir les coses per crues que sonin...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que EXTREMADAMENT BO el vídeo de Cohn Bendit! Brutal. Merci Joan per aquest inici de Novembre ;)