Ens estan robant


Ens estan robant. Així de cru, així de clar i així de senzill.

No estic parlant de delinqüència urbana, de furts, robatoris o el que sigui que sembli que ara sigui el gran problema social. Tampoc parlo del "gravíssim i generalitzat" frau que ens van fer creure que hi havia en el cobrament del PIRMI. Ni parlo avui del que injustament l'estat no inverteix a Catalunya.

Ens estan robant i molt.

Parlo de molts diners. Cada any ens estan robant 70.000 milions d'euros a Espanya o de més de 100.000 milions als països en desenvolupament (més del que es destina en cooperació en tot el món). Parlo del frau fiscal, de l'evasió i dels paradisos fiscals.

Ens estan robant i punt.

Si no comencem a dir les coses pel seu nom, si no ens posem durs en els punts innegociables de justícia global no anirem enlloc. Que no ens vinguin amb "hem viscut per sobre de les nostres possibilitats", o que "aquest l'estat del benestar no ens el podem permetre" i encara més, que no ens enganyin amb que les petites i mitjanes empreses nosequè... estem parlant que les grans empreses estan pagant menys impostos que les PIMES, que les grans fortunes estan pagant menys impostos que la resta. El frau fiscal de les grans empreses triplica el de les PIMES.

Ens estan robant davant els nostres nassos.

I que no ens diguin que costa tant perseguir-ho perquè els mateixos inspectors d'hisenda diuen que tenen pocs recursos i que en cada euro invertit en perseguir el frau se n'obtenen 8. Tenim el doble de frau que la UE que no és que en tingui poc. S'han acabat les excuses.

Ens estan robant i encara tenen la indecència de dir-nos què hem de fer.

Perquè gent com Botín, que tenia una fortuna en un paradís fiscal encara es considera amb autoritat per dir-nos que hem de retallar, que hi ha masses funcionaris i que s'ha d'abaratir l'acomiadament. Quina poca vergonya.
Ens estan robant i ho fan perquè ho permetem.

Els grans partits ja han demostrat la poca intenció en perseguir-los fins i tot quan falten diners. Sabem que se'ls pot enganxar, ho diuen els mateixos inspectors d'hisenda. És hora que posem fi a aquest robatori multimilionari immoral, indecent i per suposat, il·legal. No fa falta canviar cap llei, només cal dotar de recursos a hisenda i crear equips especialitzats d'investicació del frau. Poques coses són tan fàcils de perseguir i això és el més greu.

Ens estan robant i diuen que plou.

___________________

Us deixo un video amb una petita explicació molt senzilla de la situació actual fet per una campanya contra el frau fiscal a nivell mundial: Crisis y paraisos fiscales

4 comentaris:

Marta F. Soldado ha dit...

Ens estan robant impunement, i ens venen l'austeritat -perquè es paga molt i molt cara-. ja no podeu continuar vivint per sobre de les vostres possibilitats, diuen, perquè nosaltres volem continuar triplicant les nostres.

joan ha dit...

Quanta raó Marta. En temps de crisi els rics han crescut i s'han fet més rics..!

En ple rescat dels bancs,han publicat exercicis amb beneficis immorals i han seguit negant el crèdit..!

Cada eleccions que passen, passa una oportunitat per dir prou, cada dia que passa els mercats esgarrapen una mica més de poder a la democràcia i avui ja estan a les portes de casa mutilant-nos de serveis bàsics i drets fonamentals.

Marta V ha dit...

Jo també l'he compartit al facebook! Està molt bé l'article, realment no hi ha excusa.

Marta V ha dit...

I ja de passada vaig a compartir la carta pel no votant d'esquerres també, crec que és un bon moment.