Juliol

Frase del mes: Vostès tenen un problema i aquest problema es diu 3% 

Això va dir l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Pascual Maragall el març de 2005. Sembla que cinc anys més tard sabem que efectivament Maragall va cometre un error amb aquesta declaració però no perquè fos una falsa acusació sinó que pel que diuen els diaris últimament estaríem parlant que les comissions il·legals que convergència estaria cobrant de les constructores seria d'un 4%.

Sembla que la població no se n'adona de la gravetat d'aquest cas. No estem parlant d'un polític corrupte (cosa molt greu) sinó que estem parlant d'un finançament il·legal d'un partit sencer. Ahir el jutge del cas hotel del palau va imputar el regidor i el gerent de l'àrea d'urbanisme. Hem de saber situar cada cosa al seu lloc, del que s'acusa García Bragado és d'accelerar el procés de l'hotel i saltar-se els passos legals, no de treure'n cap benefici econòmic.

De ser cert, hem de condemnar les dues conductes, però personalment, no accepto que CiU intenti esquitxar a tothom amb un cas com el de l'hotel del palau que no té ni de lluny l'envergadura ni la gravetat com és el finançament il·legal d'un partit polític amb fons públics.

I com sempre dic, tampoc accepto que es posi a tots els polítics al mateix sac com a preludi del vot en blanc o de l'abstenció. Recomano en aquest sentit la lectura d'aquest article del Pere Nieto.

Cançó del mes: Talls nets d'arrel - Inspira (Escapistes)


Inspira ha gravat un nou disc, escapistes i el traurà amb amniòtic rècords. Ja ha fet una avançada de tres cançons al seu myspace, la primera d'elles, la que he escollit com la cançó del mes. Aquest nou disc, escoltant el primer tast que ens presenten, avança cap a un so més acústic i fins i tot tribal sense perdre en absolut potència i al meu entendre, guanyant matisos i ampliant el ventall estilístic sense perdre la identitat molt característica que li dóna en Jordi Lanuza, líder i cantant del grup. Un molt bon disc i un gran pas endavant que desenvolupa les intencions del primer disc (cova placenta) fent-se més autèntic, rústic i instintiu. No patiu que quan surti el disc en sereu informats tant des d'aquí però sobretot pel ressò que estic segur que tindrà.

Ja sabeu que podeu escoltar les cançons del mes a la llista de reproducció d'Spotify.

Recomanació del mes: Activitats d'estiu d'Horta Guinardó

Els Centres Cívics, Casals de Barri del districte d'Horta-Guinardó, l'Espai Jove BocaNord han programat vàries activitats gratuïtes pel juliol que valen molt la pena i que per desgràcia poca gent coneix. Acosteu-vos-hi si teniu la oportunitat.

A l'estiu del 2010... els vespres són a la Vall d'Hebron [programa]
Els dimecres de juliol cinema a l'aire lliure als jardins de Can Brassó i els dijous espectacles de música en directe, circ, humor, màgia i projeccions a la terrassa de la Pl. Meguidó.

Stripart [programa]
Mostra de joves artistes. Pintura, fotografia, disseny, escultura, arquitectures efímeres, poesia visual, instal·lacions, performances, música, videoart... Inauguració el dissabte 3 de juliol. visita el web



Caminart pel Carmel [programa]
Un projecte pensat en potenciar l'art en l'espai públic amb recursos artístics provinents del propi barri on el públic es mourà pel barri, es desplaçarà per una trajectòria propera trobant els diversos focus de creació artística específicament pensats per a cada localització.