Tinc ganes de dir... - Maria Freixanet

Ja fa uns dies que han passat les eleccions i jo encara no he publicat què en penso. No hi ha cosa que em vingui més de gust però no trobo el moment de posar-m'hi. Altres, però, sí que n'han dit alguna cosa i és el cas de la Maria Freixanet, una reflexió que va compartir fa uns dies i que trobo molt i molt encertada. Espero que us agradi:

A la gent que diumenge va preferir fer botar una pilota a plaça Catalunya que anar a votar per que creien que “és a igual a qui votis, tots són iguals”- Quan tota la gent d’esquerres boti pilotes a la plaça en lloc d’anar a votar, totes les alcaldies seran per al PP, per a Plataforma per Catalunya i per a CiU. Aleshores us n’adonareu que potser hagués estat bé utilitzar la nostra majoria social per a aconseguir una majoria política d’esquerres. Potser entendreu que no podeu deixar-nos sols i soles en la lluita política. La nostra única força, la força del poble, resideix en que som majoria. Quan anem tots a una som invencibles.

A la nova indignació – Benvinguda sigui la indignació als qui us ve de nou. Hi ha molta gent que s’ha indignat quan ha vist que les coses li anaven malament personalment, quan sent la injustícia en pròpia pell. La gent d’ICV, la gent d’EUiA, la gent de CCOO, tota la gent que lluita des de l’esquerra, des del moviment obrer… portem molts anys indignats i indignades no només per les injustícies pròpies sinó per les dels altres. Per les del col·lectiu; 200 anys d’indignació. Per la desigualtat que suporta la classe treballadora. Benvinguts i benvingudes!

A IU i a ICV-EUiA – Bons resultats, però seguim sent petits: Necessitem tota la força per a deixar fora del poder els feixistes i els racistes, els qui prefereixen salvar bancs que persones, els qui s’enriqueixen a costa del malestar de la gent humil. Dir-nos que les propostes consensuades a la plaça del Sol pràcticament no tenen cap diferència amb el nostre programa electoral, amb les nostres reivindicacions. Realment ens expliquem molt malament si tota aquella gent no entén que nosaltres treballem des de sempre amb els mateixos objectius. Amb tot, que les seves conclusions siguin les nostres, és reconfortant. Endavant!

A ERC – Lamento la vostra caiguda generalitzada. Crec que no us la mereixeu, i menys si alguns dels vostres vots giren a la dreta. El que no lamento és la caiguda a Barcelona; vau deixar que la dreta escalés fins al vostre segon lloc, amb el Sr. Laporta.

Al PSC – La vostra caiguda no la lamento. Heu oblidat què és ser d’esquerres: estar al costat dels més dèbils, defensar els interessos de la gent treballadora. Oposar-se a les retallades de drets i serveis públics i a la subvenció a bancs i empreses. Heu estat aplicant polítiques de dretes, ja que us heu cregut les receptes dels mercats: Reduir impostos als rics i reduir serveis públics per a la gent treballadora. (Ampliar la desigualtat). Heu aplicat retallades quan hi havia l’alternativa contrària: Augmentar els impostos als rics per a augmentar els serveis públics per a la gent treballadora (Reduir la desigualtat). Sempre hi ha alternativa, per que les retallades no són requisits tècnics sinó una opció ideològica.

A la gent de classe treballadora que ha votat la dreta o l’extrema dreta – No hi ha res més trist que votar en contra dels propis interessos. No sé què dir. Frustració.

A la gent de classe treballadora que no ha votat – La vostra passivitat és la nostra derrota, la derrota de la gent humil, que contra el poder econòmic-mediàtic només tenen un trosset del poder polític, però que quan el guanyen, quan guanyen la política, aconsegueixen coses meravelloses (Com l’Estat del Benestar, basat en la solidaritat, on qui més té més paga per tal que la classe treballadora tingui serveis públics de salut, educació, cura, transport,...). El valor bàsic de l’esquerra és la solidaritat. No ens podeu deixar soles defensant-la.

Al conjunt de la classe treballadora - Som el 75% de la població. Som el poble, som la majoria. Defenseu-vos! Ningú ho pot fer per vosaltres! Trobeu el vostre lloc, el vostre espai de lluita, allà on sigui... lluiteu per les vostres vides!

A la gent que he vist currar aquests dies per a que els resultats fossin uns altres, i a mi mateixa - A continuar, que no ha estat res... :) Un dia tots els pobles seran com Marinaleda!

3 comentaris:

Ignasi ha dit...

Està bé. Però com sempre; ni rastre d'auto-crítica.

Si la gent va anar a botar diumenge, enlloc de votar, potser és perquè no s'ha fet bé, ni dretes ni esquerres.

No em serveix demanar el vot per la gent que bota, si es fa sense una reflexió crítica de perquè la gent bota enlloc de votar.

Penso que el problema no és d'un partit o d'un altre. El problema és "dels partits" i "dels polítics" és a dir, de tots.

Potser fins que els polítics no arribin a aquesta conclusió, la gent seguirà botant, enlloc de votar.

joan ha dit...

No t'entenc ignasi.

"Realment ens expliquem molt malament si tota aquella gent no entén que nosaltres treballem des de sempre amb els mateixos objectius"

Això no és autocritica... no se què espereu. Què hem de dir si les demandes portem anys defensant-les allà on som? que no ens expliquem, que no ho fem prou, que no tenim prou espai, que no sabem transmetre-ho.. altres hauran, si volen, d'admetre que fa temps que treballen per una minoria, iniciativa el que ha de fer és seguir reinventant el discurs i la proposta (que mai ha quedat fixa) i seguir diagnosticant i buscant solucions pel problema de comunicació greu que tenim. Per desgràcia, masses cops trobem que la solució no està a les nostres mans... (blocs electorals massa proporcionals, no presència als mitjans, desinterès general, "todos son iguales").

Quan deixem d'entendre que el problema de comunicació entre partits polítics i ciutadania no és un problema només dels partits, podrem solucionar-ho perquè no podem fer més webs, més vídeos, més material de mà, més argumentaris que ningú llegeix, més rodes de premsa que no surten ni reivindicacions que "no han passat".

I estem totalment disposats a rebre propostes de millora, que sempre tothom coincideix a dir que hem d'entendre el missatge, però a l'hora de dir què hem de canviar cadascú et diu una cosa diferent.

Anònim ha dit...

A veure Ignasi, dius que realment el problema el tenen els partits? és clar, això és molt fàcil de dir i queda perfecte. Docns joder, digues alguna cosa de veritat, alguna cosa concreta: Què han de canviar els partits polítics? Què ha de canviar iniciativa? Fes propostes, vota i algun dia les coses arribaran a canviar.