No m'estranya


Cada cop més, la gent està més desencisada amb els polítics. Amb tots.

Ahir ICV va portar al congrés dels diputats una moció en la que demanava que es publiqués la llista de les 659 grans fortunes titulars de les comptes bancàries de Suissa que s'han descobert sense declarar. La moció demanava també que es portessin a judici tots els suposats pressumptes delictes fiscals sense excepcions i que es faci pública la llista de denunciats.

PSOE, PP, CiU i PNV van votar-hi en contra.

339 diputats dels 350 que hi ha al congrés dels diputats van votar en contra d'això, i també en contra de recuperar l'impost de patrimoni a les grans fortunes, d'apujar l'impost de societats per a les empreses que facturin més de 100 milions d'euros anuals i d'equiparar els impostos de les rendes del capital a les del treball. I és que ara pagues més impostos pels diners que guanyes treballant que pels diners que guanya algú de les seves accions i moviments especulatius. 

El 96,9% dels diputats van votar-hi en contra.

Sempre repetim que la solució mai passarà per carregar-nos el 100% sinó per fer que el 3,1% restant sigui cada cop més gran o que almenys no rebin per els altres. Que no tots els polítics són iguals, que si els posem tots al mateix sac no ens en sortirem i tota la mandanga que seguiré dient dia rere dia.

Però avui volia dir que ho entenc.

Tant fàcil i senzill i còmode com és generalitzar, és normal que la població confongui el 96,7% com un 100%. Veient la poca presència als mitjans que té la minoria restant, com ha de saber un que existeix una minoria que encara defensa els interessos de la majoria per sobre dels mercats.

Cada cop més, la gent està més desencisada amb els polítics. Amb tots.
I és que no m'estranya.

3 comentaris:

Xavi Fortuny ha dit...

i ERC què va votar?

joan ha dit...

La moció d'ICV es va fer des del grup parlamentari ICV-ERC-IU del congrés, per tant, a favor.

Xavi Fortuny ha dit...

Com que només parlaves de ICV... per això ho he preguntat. Està be saber on és tothom.