Juliol

Frase del mes: "El problema de la piratería es un problema de la sociedad, de la quiebra de unos valores morales"

Això va dir Teddy Bautista, president del consell de direcció d'SGAE detingut per un pressumpte apropiació indeguda el 2005 en un debat (Video al segon 30). El que està passant em sembla un molt bon exemple del que en penso de l'SGAE. Crec que és necessari un sistema que garanteixi que els creadors d'una obra artística han de cobrar de tota activitat comercial que se'n tregui de la seva música, crec en els drets d'autor. He estat prou vinculat en el món musical per veure que no es pot pretendre que els músics visquin només dels concerts, per exemple. Però no estic d'acord en absolut en l'execució d'aquest concepte que n'ha fet l'SGAE ni en la recaptació ni en el repartiment que és més injust fins i tot que la recaptació.

Dic que el que passa és un bon exemple del que en penso de l'SGAE perquè així com crec que una mala gestió dels drets d'autor han de portar a un raonament contra els mateixos, un pressumpte cas d'apropiació indeguda no s'ha de carregar l'SGAE. Així, no carregaré contra la societat que gestiona els drets d'autor genèricament per un cas en el que està implicada la cúpula directiva, hi carregaré perquè no m'agrada com funciona.

Precisament en aquesta línia va l'enquesta del mes, quina és la vostra postura entorn els drets d'autor?

Cançó del mes: Màgic - Joan Colomo (Producto Interior Bruto vol.1 )

Ja fa uns mesos, Joan Colomo va tenir cançó del mes amb Camí. Ara, el seu nou disc conté unes quantes perles, entre elles Hort Mort (amb la col·laboració del Petit de Cal Eril), Màgic o Malestar. A l'espera que el disc estigui al Spotify, tot el que puc compartir és aquest video de Ràdio Arenys amb la versió acústica d'aquest Màgic que m'agrada fins i tot més que la versió del disc. Espero que us agradi:



Recomanació del mes: Donant Dades

Aquest interessantíssim blog fet per Oriol Canosa i Àlex Canosa si bé té un contingut molt divers, el que és invariable és la rigorositat amb la que estan fets els articles. Són especialistes en la recerca d'informació i sempre enllacen les fonts utilitzades en cada article. Són especialistes en fer articles on trenquen tòpics o idees preestablertes, per exemple o curiositats, temes de medi ambient, cultura de la pau, etc. sempre des de la rigorositat que deia i amb un objectiu de fer pedagogia. Us el recomano, és un d'aquests blogs que s'han d'anar visitant sovint.

Podreu anar veient els nous articles a la secció de "...han dit" de la barra lateral.