30 dies de Conseller a Horta Guinardó

Ja fa poc més d'un mes que vaig ser nomenat conseller a dedicació exclusiva del districte d'Horta Guinardó. Després d'aquest temps vull aturar-me un moment i fer una mica de balanç de tot el que he viscut, vist i après.

D'entrada el que m'ha sorprès més és l'ambient de respecte que es respira al districte. Entre entitats, veïnat, partits polítics i tècnics. Aprecio molt aquest respecte personal que hi ha, crec que és i ha de ser la base per treballar i veig que al districte s'ha treballat bastant per a que hi hagi l'ambient que hi ha.

M'agrada la manera de treballar que he descobert i que de ben segur ha contribuït a aquest respecte del que parlava. La interlocució amb les entitats i les associacions veïnals és constant. Això no és qualsevol cosa, apostar per les comissions de seguiment d'obres (Mare de Déu de Montserrat, Mas Guinardó, Casal de la Font d'en Fargues, enderroc del viaducte...) representen moltes hores pels equips tècnics dels projectes al final de la setmana i les reformulacions dels projectes que a vegades sorgeixen també.

No només parlem, però, d'interlocució en clau d'obres. Al districte la creació dels Consells de Barri i de les Comissions de Seguiment dels Consells de Barri s'estan encaminant cap a un canal real de participació deliberativa adaptat a la realitat de cada barri. Els models de gestió dels Casals de Gent Gran o la gestió cívica d'equipaments com serà el Casal de la Font de'n Fargues o el Punt d'Informació Juvenil d'Horta Guinardó també són un  exemple de la relació de confiança que hi ha entre les entitats i el districte.

En aquests 30 dies que porto fent de conseller, també he vist què es treballa i s'ha treballat. En aquesta direcció, cal aconseguir que els veïns i veïnes d'Horta Guinardó sàpiguen què s'ha fet durant aquests 7 anys que l'Elsa Blasco és regidora del districte. Cal explicar la transformació que ha viscut el districte amb actuacions importantíssimes i pendents de fa tant de temps com l'enderroc del viaducte, el parc dels tres turons, la recuperació de la masia de Can Fargas, l'illa d'equipaments del mercat del Guinardó, etc.

Francament, crític com sóc, fa un mes estava convençut que trobaria segur algunes coses que no m'agraden i hauria de veure com la meva ideologia no sempre estigués d'acord amb l'acció de govern. Puc dir que estic més que content, que estic sorprès i orgullós del que he descobert en aquest mes i sobretot de tenir la oportunitat de poder-hi participar.