Octubre

Frase del mes: Hemos ganado la huelga, ahora hay que ganar el futuro


Frase de Ignacio Fernández Toxo, secretari general de CCOO a la manifestació de Madrid. Tot i la campanya de desprestigi dels sindicats des de la gran majoria dels mitjans la vaga general va ser tot un èxit. Encara que a alguns els sàpiga greu, els sindicats tenen poder de convocatòria i són un actor indiscutible en la política de l'estat.

Davant el gir a la dreta de la socialdemocràcia europea i espanyola, el 29 de Setembre era una data important per demostrar que l'alternativa justa, segura, de sentit comú i sostenible no és la liberal. La reforma laboral és un exemple més del liberalisme de Zapatero, que confia amb que l'interès econòmic propi de les empreses poden satisfer l'interès comú. Provat està amb les nombroses crisis que ha tingut el sistema que no és la via. Cal sortir de la crisi del capitalisme amb un altre model i per això cal mobilitzar l'esquerra, sinó sempre pagaran els mateixos.

Cançó del mes:  Kinetic - Radiohead (Amnesiac B-side)


Gens recent, aquesta cançó que sempre m'ha agradat molt com la immensa majoria de la discografia del grup. La poso cançó del mes perquè no pot ser que la recopilació d'Spotify de les cançons del mes no tingui cap cançó de Radiohead i concretament crec que aquesta no és de les més conegudes entre els no-fanatics.

Recomanació del mes: Homenatge a les Brigades Internacionals
  
El proper 23 d'Octubre a la boca nord del túnel de la Rovira, a la Rambla del Carmel, es farà el desè homenatge a les Brigades Internacionals. Un acte de memòria històrica del districte d'Horta-Guinardó que n'acull d'altres com l'homenatge a Salvador Allende o la recent posada de la placa commemorativa del naixement fa 75 anys del POUM al carrer Montserrat de Casanoves, al barri de la Font de'n Fargues. La recuperació i museització de les bateries antiaèries del turó de la rovira són un altre exemple de la sensibilitat i la política activa per la recuperació de la memòria històrica del districte d'Horta-Guinardó i el compromís de la seva regidora, Elsa Blasco (ICV).