Abril

Frase del mes: "després diuen que no hi ha ‘quartos'"

Ho ha dit Joan Herrera en la sessió de control al govern (23/03/11) denunciant la reducció serveis socials públics mentre s'afavoreix fiscalment les grans fortunes eliminant l'impost de successions. I és que com sabeu fa poc s'ha anunciat que s'eliminarà el que quedava de l'impost de successions, un favor per a poc més de 500 persones que són les que deixaran de pagar el que Mas Colell ha xifrat en 150 milions d'euros (la més baixa de les xifres que es donen, òbviament). Imagineu-vos quines fortunes heretaven aquesta gent.

Altres vegades he parlat d'aquest impost, un dels més progressius que hi ha, avui vull remarcar el que posa de relleu Herrera. Amb quina poca vergonya es renuncia als milions d'euros que siguin d'uns quants adinerats mentre cada dia rebem una notícia d'una retallada diferent en hospitals, personal sanitari, mestres, mossos d'esquadra, cultura... Ja no és que estigui a favor d'aquest impost i trobi injusta la seva eliminació, és que em sembla completament incompatible amb el discurs "hem de retallar despesa perquè no tenim 'quartos'". 

I el que em posa més nerviós és com tothom se'n felicita, de l'eliminació, gent que no té res a heretar ni a deixar en herència, fins i tot. La gent segueix repetint uns arguments que ja no són certs amb la reforma que en va fer el tripartit. Alguna responsabilitat en tenen els qui han d'informar i explicar a la població.

Cançó del mes: La pols i el punyal - Anímic (Hannah)

Anímic ja fa prop d'un mes que ha tret el seu nou disc 'Hannah'. M'ha costat molt i molt triar-ne una per a la cançó del mes, especialment recomano 'Boirina', 'Hannah' i la que finalment he triat: 'La pols i el punyal'. En aquest disc incorporen en vàries cançons l'acompanyament de vàries cordes amb uns arranjaments que han sabut mantenir molt la marca "anímic".

Anímic amb aquest disc no ha perdut aquesta dualitat de llenguatge, i no parlo només d'idioma, entre cançons. Tot seguir vestint-les de manera similar, la barreja que representen els anímic segueix intacta tot i que cada vegada és una barreja més natural, que no homogènia.

Recomanació del mes: Inside Job

Documental americà sobre els culpables de la crisi i les seves responsabilitats guardonat amb l'Oscar al millor documental, us deixo el trailer. Espero que així us vinguin ganes d'anar a veure'l: