...en quin moment?!


Divendres a l'ajuntament de Barcelona es va celebrar un ple sobre l'estat de la ciutat. Arran del debat que s'hi va fer (molt buit, ideològicament parlant) i el debat paral·lel a twitter amb comentaris de baix nivell per part d'alguns regidors, vull compartir algunes preguntes que últimament em ballen pel cap...

Quan una persona dormint al carrer deixa de ser un problema d'exclusió i es torna un problema de civisme? 
En quin moment un home demanant almoina va deixar de ser un problema de pobresa i es va convertir amb un problema de seguretat ciutadana? 
Quan els límits del parc natural de Collserola van deixar de ser per a la seva protecció i es tornaren les portes de Collserola? 
Des de quan participació ciutadana deixa de ser la creació de nous espais de debat com els consells de barri i es converteix en una compta de twitter de l'alcalde que ni tan sols porta ell? 
Quin dia potenciar la mobilitat sostenible es va convertir en apujar la tarifa del transport públic i rebaixar-ne els serveis però desgravar l'ús del cotxe, apujar la tarifa del bicing però fer gratis l'àrea verda? 
En quin moment el 0-3 va deixar de ser una etapa educativa i es torna amb conciliació laboral? Quan les escoles bressol públiques es van convertir en guarderies privades? 
I finalment, el que ho permet tot, els diners. Quan s'ha decidit que tot i ser Barcelona de les poques (o l'única) gran ciutat de l'estat amb finances sanejades, calia rebaixar la fiscalitat que ho havia fet possible?

...en quin moment?! En el moment que Xavier Trias va ser investit alcalde de l'ajuntament de Barcelona amb els vots, sempre és bo recordar, de Jordi Portabella i Joan Laporta. Senyors, senyores, se'ns acumula la feina.

1 comentari:

Maurici ha dit...

I baixem la tarifa de la zona verda que, segons la tinent d'alcalde, és assumible...

En temps de crisi (i també quan no hi ha crisi) cada cèntim compta, no?