Què votem el 28-N

Ja falta menys, s'apropa la data on votarem el parlament de la Generalitat, que no el president de Catalunya, que ningú us enganyi. I la diferència és abismal i crec que ha de ser així. M'explico:

Catalunya és plural, té diferents sensibilitats i ideologies i jo penso que està bé que sigui així. El sistema democràtic que més bé representa i sobretot, preserva aquesta riquesa és el sistema parlamentari. Un sistema en el que ningú té majories absolutes, en el que cal posar-se d'acord i arribar al punt de trobada entre els diferents partits que representen les diferents veus. Òbviament el pacte comporta renúncia i pel que sembla no hi estem massa acostumats.

El sistema presidencialista, on qui guanya és president, no només es carrega la pluralitat tendint al bipartidisme sinó que fa renunciar al votant d'entrada, no voto aquest amb qui estic més d'acord, voto el mal menor, que té possibilitats de guanyar. I totes les opcions que ens venguin en aquesta línia van a buscar aquest enfortiment dels grans partits i a debilitar els petits i, per tant, no representar aquesta pluralitat d'ideologies i carregant-se a poc a poc aquesta riquesa.

Avui no diré res ideològic, només volia parlar breument d'això.