Aturem-ho tot perquè no ens aturi res


'Vaga General' - del disc 'de bosc' de Pau Vallvé (2012)

Gent, no valen excuses.

Ja tots sabem com n'estem de fotuts, tots sabem l'estafa que ens estan colant amb una crisi que per molt que la vulguin pintar així no és com una catàstrofe natural. Una catàstrofe natural no té culpables, aquesta crisi sabem prou bé que sí que en té de culpables, precisament són els que més s'han enriquit durant aquests anys on la resta hem anat patint retallades dels serveis bàsics, els drets més fonamentals i hem vist i viscut com ha anat creixent la desigualtat.

Tots tenim un amic, familiar, company de feina o estudis, a l'atur, qui més qui menys ha sentit de més a prop o menys el desnonament d'algú i tots hem vist per les xarxes socials (mai pels mitjans generals) les notícies de situacions límit de desesperació que acaben tant malament.

Gent, ja no valen excuses.

Hem donat prou temps per a veure que tot i que ja no ens creiem la seva història de que havíem estirat més el braç que la màniga o viscut per sobre de les nostres possibilitats, ara veiem prou clar que no, les retallades no han servit per acabar amb el dèficit i el deute públic sinó que encara estem pitjor i de retruc l'economia encara ha caigut més fent que més gent quedi a l'atur i sense el mínim coixí de protecció social que hi havia i han retallat.

No senyors, la seva història ja no cola ni pels que en un primer moment van poder pensar que "potser sí, potser haurem d'aguantar una mica la respiració per a poder tornar a estar com abans" però que veuen com lluny de la superfície on poder tornar a respirar, seguim baixant i baixant i n'hi ha que ja no els queda aire.

Gent, ja no valen excuses. Ja no.

"No serveixen" 
I doncs com s'han guanyat els drets que ara ens treuen? La història està plena d'exemples de grans victòries amb mobilitzacions ciutadanes, però només si són majoritàries, només si tu també hi ets.

"No se si a la feina en farà la gent"
Doncs pregunta, promou, carrega't d'arguments! No és qüestió de fer o no fer vaga, és qüestió de convèncer per a fer-la, també convenç per a que tanquin a les botigues on vas a comprar normalment, als bars on vas amb els amics...!

"Em fotran fora"
Si pateixes per que t'acomiadin o no et tornin a contractar estan vulnerant els teus drets, sàpigues que hi ha solucions, denuncia-ho, els piquets et poden ajudar a fer-la. 

"No crec en els sindicats"
 La funció, utilitat i prestigi dels sindicats és un debat molt llarg però en tot cas, aquesta vaga general del sud d'Europa amb suport de molts més països, convoquen sindicats majoritaris, minoritaris i moltíssims moviments socials. 

"No treballo" 
Tu també pots fer vaga! El 14N és una vaga del 99% és vaga ciutadana, vaga laboral, vaga de consum, d'estudis... no compris, no consumeixis, no utilitzis els caixers, no agafis cap transport, no vagis a classe, ni al metge, i utilitza tan poca energia com puguis... i vine a la manifestació!

Que no, gent, que ja no valen excuses. Mai més.

Només és possible si és massiva, si tu també fas vaga, si tu també convences als teus per a que facin vaga. I d'aquí uns anys direm que ho vam aturar junts amb orgull. O bé patirem molt i uns quans abaixaran el cap i no podran mirar els seus fills als ulls quan els diguin que no van lluitar per evitar el que pateixen.

Aturem-ho tot perquè no ens aturi res
!

1 comentari:

Pere Nieto ha dit...

Molt d'acord, cal mobilitzar des de la pedagogia de la necessitat de canviar les coses i de que podem fer que sigui possible.