Novembre

Frase del mes:
Aturem-ho tot perquè no ens aturi res 

Aquest és el lema que JEV ha pensat per a la Vaga General que els sindicats han convocat el proper 14 de Novembre simultània al sud d'Europa per plantar cara a les polítiques de retallades que estan duent els països en un espiral de recessió econòmica que alguns ja han batejat com 'austericidi'.

El principal enemic de l'èxit d'aquesta vaga és el fals argument que ha anat calant al llarg dels anys que "les vagues generals no serveixen per a res" i és que fent un senzill exemple de repàs històric es comprova que cap conquesta social ha estat gratuïta sinó que totes i cadascuna d'elles ha estat precedida d'una lluita, d'una mobilització.

Alguns diuen que actualment ja no serveixen i ho argumenten amb els retrocessos socials malgrat les mobilitzacions. Ja us asseguro que sense aquestes, els retrocessos, abusos i mesures indignants s'haguessin fet en pocs mesos i a hores d'ara encara hauríem reculat més. Us linko un article escrit la anterior vaga general: 'Dret al treball, piquets i violències'

Cançó del mes: Two weeks - Grizzly Bear (Veckatimest)

Ja fa un temps que tenia pendent posar alguna cosa de Grizzly Bear. Aquesta cançó és de les mes senzilles del Veckatimest però té alguna cosa que m'enganxa i el seu videoclip és intrigant, no pots deixar de mirar aquestes cares sense saber ben bé què les fa tant incòmodes de mirar. Totes les parts de la cara han estat gravades per separat i s'han muntat sobre la mateixa engrandides. El resultat és un videoclip singular per una cançó prou singular:


Com la resta de cançons de tots els mesos passats, he afegit Two weeks a la llista de reproducció de Spotify cançons del mes - walden III que amb aquesta ja té 51 cançons.

Recomanació del mes: Koitton Club

Aquest mes us recomano una aventura d'uns companys de Sants. El Koitton Club és un bar musical, un espai de concerts, d'exhibició d'arts escèniques... constituïts com una cooperativa de treball associat.

Com expliquen a la pàgina de Facebook, "vol esdevenir un espai de trobada entre públic, veïns, artistes, col·lectius i associacions i col·labora amb altres plataformes del teixit social, cultural i artístic de Sants i BCN, discogràfiques i editorials independents."

És un exemple de l'economia que a mi m'agrada, davant el missatge insistent de l'emprenedoria des de la petita empresa i projectes individuals en l'economia de la competència, cada cop més la fórmula del cooperativisme, de l'economia social i responsable, es vesteix com a alternativa al model capitalista. 

Us recomano un espai on anar a descobrir nous grups o artistes i fer-ho en un projecte il·lusionant com és aquest, arrelat al barri on neix i contribuint a la construcció d'una alternativa a l'economia competitiva i insolidària on manen els beneficis econòmics per sobre dels drets laborals, socials i la dignitat de les persones.

Seguiu l'activitat del Koitton Club a la Pàgina de Facebook i al twitter @koittonclub