Tinc desafecció

Escric aquest article encara en calent. Tot i ser un dia després encara em fa mal veure els resultats de les eleccions al parlament d'ahir, no tant pels números concrets. Des de fa un temps que ho vaig notant, però avui us he de confessar que finalment sé què em passa: 

Tinc desafecció, una desafecció profunda.

Tinc una desafecció de la societat catalana, dels ciutadans i ciutadanes que viuen a Catalunya. I no em malinterpreteu, no és una pataleta "no m'has votat, ara ja no t'estic", avui no reflexiono en clau de partit, ni tan sols en clau ideològica. Crec que una societat avançada que reclama transparència a les institucions, que reclama una regeneració política i que creu que s'ha de renovar tot plegat no actua així. Una de dues, o una o l'altra, però que aquesta societat presumptament responsable, que vol regenerar la política, que no tolera la corrupció, que vol noves formes, que aquesta societat voti a una formació política amb sospita (totalment contrastada i verificada) de finançament il·legal en la licitació d'obra pública i que sigui votada en majoria tant bèstia no quadra. Aquesta no és la societat que vol una regeneració política que no tolera la corrupció. Crec cada cop més en el tòpic "cada país té la classe política que es mereix".

I és que no tornaré a caure en l'error de pintar la societat com a víctima dels mitjans de comunicació tant polititzats i partiditzats. Me'n seguiré queixant, però deixeu-me dir que la societat, que cada individu, té a l'abast la informació que pugui desitjar, d'acció de govern, de propostes de partits, d'implicats en casos de corrupció, de propostes de lleis fetes per cada partit, etc. Si en aquestes eleccions el conjunt de la societat volia sortir-ne amb aquesta "política renovada" no han apuntat gens bé. Algú, durant la campanya, ha sentit parlar a Artur Mas de transparència, de corrupció, de mesures de renovació política, de contenció de despesa electoral, de prohibició de donacions anònimes, de registres de lobbys, de transparència de comptes dels partits i dels candidats?

Efectivament cada individu té la ideologia que té, o en cas de no tenir-ne, vota al que li cau millor, el més guapo o el que li diu el marit, la família, els amics... Em sembla perfecte, és la imperfecció de la democràcia en un món consumista i individualista com el que cada cop més tindrem. Però no em vinguin amb discursos bonistes cap a la societat catalana, que no culpin sempre als polítics. Això sí que no.

Seguiré lluitant i treballant per defensar els i les més febles per ideologia, seguiré lluitant i treballant per defensar el medi ambient per ideologia, seguiré lluitant per evitar la corrupció política i empresarial per ideologia. Tot per ideologia, no perquè cregui, ja, que la societat catalana ho demana, perquè ja n'ha tingut la oportunitat.


Avui, com veieu, no faig valoració dels resultats del meu partit, ni de cap altre. Tampoc faig balanç dels que han anat a votar i els que no, ni valoro què representarà que la dreta torni al poder: avui em declaro en desafecció de la societat catalana.

6 comentaris:

Marc ha dit...

M'hi sumo

desencantat... ha dit...

La història ens explica que sempre s'ha funcionat amb el vot de càstig. un cop més ha quedat refermat.
Nuse pas com anirà, si pitjor o si millor, però és clarament el que demana la societat.
Jo estava desencantat amb la poítica abans de votar, vaig exercir el meu dret i ara només puc pensar que el govern que la societat a triat amb tanta diferència tirarà endevant a tota la població.
Ens esperen anys de vaques magres, s'ha de confiar, seguir lluitant per la pròpia ideologia, però confiar... fins i tot si no ens agrada.

Unknown ha dit...

Realment cada cop està més clar. Sencill, per guanyar unes eleccions no cal res mes que roba a les arques públiques, prometre la privatització fins i tot del Oxigen, robar diners als ciutadans i ciutadanes,poder dir sense cap coherencia que per guanyar pactars amb el PP o amb ERC o al color que els hi convingui en el moment, ser prepoten,xenófob,homofób.. i d'aquesta manera tots i totes les catalanes "de be" et votaran, realment Estic molt d'acord amb tot el que dius,relament fa por,molta por.
salut!

Anònim ha dit...

perdoneu però algú ho havia de dir xD en serio, molt bé l'article. D'acord en tot, la gent és imbècil, encara que això ja ho sabíem, crec jo. I, en el pròxim episodi..... Convergència a BCN!

Anònim ha dit...

sense convergència no tindriem la Catalunya que teniem el 2001. Aquella Catalunya emprenedora, que ara s'ha malgastat amb un tripartit socialista en el que un partit anomenat ERC es feia creure en les últimes eleccions que era independentista. Visca l'empresari, visca Convergència i visca Catalunya!

joan ha dit...

Mira, un cativista, és el primer que ve a parar aquí, tinc una barreja entre il·lusió i mandra.

M'agrada que aquí hi vingui gent amb altres idees, no m'agrada que vinguin 'robots'. M'agrada que em responguin sobre els articles i em rebatin arguments, no m'agrada que facin un "copiar pegar". M'agrada que la gent vulgui discutir, donin el seu nom i tornin a veure què responc, no m'agrada que vinguin en plan anònim i deixin la cagaradeta donant lliçons arreu de la xarxa sense necessitar sentir què se'ls respon perquè ells ja ho saben tot.

Espero que tornis per veure aquesta resposta i em responguis el comentari i l'article.